Одговорен курс за возрасни

Програма за сертифицирање преку Интернет за работа со деца

Одговорен курс за возрасни

Оваа 20 часовна обука преку Интернет им овозможува на лицата кои бараат работа да стекнат вештини потребни за работа со деца во лиценцирани установи за нега на деца или училишта во п.н.е.

Преку интерактивни сесии, курсот за Интернет одговорни за возрасни опфаќа основни концепти за развој на деца од раѓање до 12 години, дете насоки, здравје, безбедност и исхрана.

Владата на Британска Колумбија сега има задолжителна обука за одговорни курсеви за возрасни за сите лица кои работат со деца.

Овој курс за онлајн одговорни за возрасни ги исполнува Закон за лиценцирање на згрижување деца барања за поединци да имаат најмалку 20 часови обука за грижа за децата, вклучително и безбедност, развој на децата и исхрана за да работат со деца.

Нашата онлајн одговорна обука за возрасни курсеви ги квалификува лицата кои бараат работа во п.н.е. да се стекнат со искуство неопходно за работа со деца. Најдобриот дел е дека курсот е само-чекор. Студентите можат да го започнат курсот кога е погодно за нив, и да завршат кога се подготвени. Нема временски рок.

По плаќањето, студентите добиваат поздравна е-пошта со упатства за најава. Студентот може да кликне на врската во е-поштата за да започнете со часовите. Постојат курсеви за вежбање во текот на целиот курс и завршен испит со повеќе избори на крајот. Сите делови од курсот се завршени на Интернет, и нема дополнителни работни книги.

По завршувањето на завршниот испит, на учениците ќе им биде испратена е-пошта потврда за завршување, што може да се искористи за да се добие вработување во лиценцирани установи за грижа за деца.

Финансирање на работа

Нашиот онлајн курс за одговорни возрасни за возрасни е исто така спонзориран од WorkBC. Ова значи дека владиното финансирање може да биде достапно преку локалните центри за вработување за да го поминат овој курс. Апликантите мора да бидат активни баратели на работа и да аплицираат да бидат клиенти на нивниот локален центар за вработување. Посетете ја нашата Финансирање на Владата страница за повеќе детали.

Одговорен курс за возрасни е достапен

на повеќе 100 јазици

Преземете го Интернет одговорен курс за возрасни по ваш јазик по ваш избор!

Користете прелистувач на Google Chrome,
и кликнете на копчето портокалово превод

на врвот на која било страница.

Можете да изберете да го студирате курсот преку Интернет на вашиот најпосакуван јазик.

Кликнете на врската подолу за да видите курс на вашиот јазик

Видео за одговорни курсеви за возрасни

вашиот инструктор

Роксан Пенер е сопственик на 4Pillar Центарот за рано учење во реката Пауел, п.н.е.

Таа е лиценцирана Учителка за рано детство, фасилитатор на работилници и тренер за ЕСЕ.

Таа, исто така работи како семеен тренер и е активна како згрижувачки родител преку Министерството за деца и семејства повеќе од 17 години.

Роксан предава вештини за курсот Одговорен за возрасни преку лични работилници повеќе од 10 години.

Сега овој курс е достапен преку Интернет за оние чиј распоред или локација не им дозволува да ја полагаат обуката лично.

Нашиот курс за одговорни возрасни се спроведува на Интернет во серија лекции со мини квизови. Курсот е целосно само-чекор. Студентите можат да започнат во секое време и да го положат завршниот испит кога ќе бидат подготвени. На крајот на курсот, студентите ќе полагаат завршен испит на отворена книга преку Интернет и ќе им биде испратена е-пошта потврда за завршување. Ознаката за положба е 70%, а испитот е достапен за повторно да се земе се додека не се постигне положен резултат.

Учесниците мора да имаат најмалку 19 години за да се регистрираат, да ги завршат сите лекции и да го положат завршниот испит со задоволителна оценка за да добијат сертификат за завршување на Одговорен курс за возрасни.

Забележете, инструкторот Роксан Пенер се става на располагање преку е-пошта за време на вашиот курс за да одговори на сите прашања што може да ги имате.

Тест-тест за онлајн курс

Наставна програма за одговорни курсеви за возрасни

Студентски тестамент

Возрасен возрасен возрасен човек курсот беше толку едноставен за да се запишете и да се заврши! Од почеток до крај курсот е многу информативен и едноставен за следење.

Роксана како инструктор беше одлична! Таа се врати на моите е-пошта брзо и секогаш беше достапна да одговара на моите прашања кога имав.

Она што најмногу го сакам курсот е колку тоа беше во длабочина. Дури се надмина како да се работи со деца со различни здравствени потреби, што мислам дека е важно за секој што оди на терен.

По завршувањето на курсот за одговорни возрасни и полагањето на испитот, се чувствувам уверен дека ќе можам да настапам на мојата нова работа со подобро разбирање за тоа како да бидам одговорен возрасен човек.

Реј Томпсон

Можности за вработување

По завршувањето на одговорниот курс за возрасни, студентот е квалификуван да работи со:

  • Грижа за деца во училишна возраст (лиценцирана)
  • Повремена установа за нега на деца (лиценцирана)
  • Како замена или замена / повик на повик за асистенти за рано детско образование во лиценцирани центри за грижа за деца или предучилишни установи
  • Програми за случајни капки семејство, Асистенти за нега на деца во семејството или други поврзани позиции
  • Започнување центар за дневно згрижување семејство
  • Дадилка или бебисите

Започнете сега!

Курс преку Интернет $ 125

4Pillar раното учење е горда што нуди гаранција за задоволство од 100% на нашиот курс за одговорни возрасни за онлајн.

Ако поради која било причина не сте задоволни од обуката, ние целосно ќе ви ја вратиме вашата наплата.

Забележете, сертификатот за завршување нема да се издаде за курсеви што се враќаат.

Повеќе студентски сведоштва

Силно ја препорачувам Роксан Пенер како инструктор на курсот за одговорни возрасни.

Таа е многу темелна и страсна инструкторка која јасно ужива во полето во кое работи. Itе беше задоволство да се дружам со неа.
Ieули Алкок

Го поминав курсот Одговорен за возрасни и го најдов многу информативен. Роксана Пенер ги правеше часовите забавни и учењето преку нејзиниот стил на предавање беше ветре.

Силно би препорачал пријавување за овој курс.
Шерил Р Пауел

Одговорен онлајн курс за возрасни беше прекрасно искуство за учење. Сакав дека Роксана е достапна за да одговори на сите прашања што ги имав по патот.

Јас го добив мојот сертификат многу брзо по завршувањето на курсот, што беше корисно за време на моето барање за работа за згрижување деца.
Халио Дамаск